αγια σοφια κωνσταντινουπολη

Διάγραμμα του δομικού συστήματος του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας από το έργο του R. Η κινστέρνα είχε αρχικά 336 μαρμάρινους κίονες ύψους 8 μέτρων τοποθετημένους σε 12 σειρές με 28 κίονες η καθεμία σε απόσταση 4 μέτρων η μία από την άλλη.


Hagia Sofia Snow H Agia Sofia Sta Aspra Agia Sofia Kwnstantinoypolh Famous Landmarks Landmarks Istanbul

Κουίζ τριών ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών αντιστοίχισης με θέμα τον ναό της Αγίας Σοφίας.

αγια σοφια κωνσταντινουπολη. Το περίφημο Σουλτάν Αχμέτ-Τζαμί ή Μπλέ Τζαμί με το οποίο ο Σουλτάνος Αχμέτ Α θέλησε να ανταγωνιστεί την Αγία σοφία. Η ιστορία της Αγια-Σοφιάς. Ο ναός της Αγίας Σοφίας.

Για χίλια περίπου χρόνια η Αγία Σοφία ήταν το κέντρο της πολιτικής εκκλησιαστικής και πνευματικής ζωής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. ΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ο ναός κτίστηκε στη θέση όπου ο Μ.

Το Μεγάλο Παζάρι Σκεπαστό Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις μεγαλύτερες. Η Αγία Σοφία θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς και θαύμα της αρχιτεκτονικής. You just clipped your first slide.

Εκεί ο λαός θα γιορτάσει. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Χωρίς υπερβολές έχει χαρακτηριστεί ως ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής.

Γκραβούρα με τη βασιλική κινστέρνα κοντά στην Αγία Σοφία. Ο ναός της Αγίας Σοφίας ή Αγιά-Σοφιά όπως συνηθίζουμε να την προφέρουμε είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της συγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα. Virtual Tour στο Εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Το δομικό σύστημα της Αγίας Σοφίας είναι μοναδικό όχι μόνο για την εποχή του αλλά και για τα σημερινά. Εικονική περιήγηση στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και το ένδοξο Βυζάντιο αναβιώνει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας. Now customize the name of a clipboard to store your clips.

Η κατασκευή του κράτησε 8 χρόνια 1609. Hagia Sophia 1988 copyright. Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

Στα Τουρκικά προφέρεται κατά την ελληνική δημώδη ονομασία της Ayasofya. Όσοι στην Τουρκία ενοχλούνται από τις προσευχές στην Αγία Σοφία ας πάνε στην Ελλάδα ή στην Αρμενία. ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ Η Αγία Σοφία φιλοξενούσε ένα τεράστιο αριθμό από κειμήλια όπως μια πέτρα από τον τάφο του Ιησού την λόγχη που διαπέρασε την πλευρά Του το σάβανο Του καθώς και οστά του Απόστολου Θωμά και άλλων αγίων.

Η πρώτη Αγία Σοφία εγκαινιάστηκε το 360 επί της αυτοκρατορίας του Κωνσταντίου Β και μαζί με το ναό της Αγίας Ειρήνης αποτελούσε τον κύριο καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας και έδρα του. Κωνσταντίνος ή σύμφωνα με άλλους ο γιός του Κωνστάντιος ίδρυσε τον πρώτο ναό της Αγίας Σοφίας που εγκαινιάστηκε το 360. Ο ναός της Αγίας Σοφίας αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο του τύπου της τρουλαίας βασιλικής.


H Agia Sofia Kwnstantinoypolhs Landmarks Taj Mahal Travel


Agia Sofia Kwnstantinoypolh Greece Greek Beauty Taj Mahal


7o Dhmotiko Sxoleio Xaidarioy Trisdiastath Perihghsh Sthn Agia Sofia Hagia Sophia Greek History Virtual Tour


Pin By Antwnia Iwannoy Kyriakoy On Agia Sofia Kwnstantinoypolh Hagia Sophia Dome Building Dome


Pin By Marianna G On Agia Sofia Kwnstantinoypolhs Taj Mahal Mosque Landmarks


Logia Ths Osias Gerontissas Sofias Xotokoyridoy Opws Ta Mnhmoneyoyn Oi Ma8htes Ekklhsia Online In 2020 Landscape Pictures Hagia Sophia Stock Photos


Gnwmh Kilkis Paionias Agia Sofia Epistolh Sthn E E Pshfiste Hagia Sophia Athens Vacation Travel


Kwnstantinoypolh Agia Sofia Places To Travel Cool Places To Visit Places To Go


Agia Sofia Kwnstantinoypolh Hagia Sophia Travel Eastern Roman


Agia Sofia Kwnstantinoypolh Bikipaideia Hagia Sophia Hagia Sophia Istanbul Places To Visit


Olympiakh Floga Lagoymi Katw Ap Thn Agia Sofia Taj Mahal Landmarks Building


To Pshfidwto Ths Dehsis Sthn Agia Sofia Kwnstantinoypolh Panagia Ierosolymitissa Hagia Sophia Byzantine Art Byzantine


Agia Sofia Kwnstantinoypolh Kalo Pasxa Hagia Sophia Byzantine Architecture Eastern Orthodox


Pws Akoygotan H Psalmwdia Sthn Agia Sofia Ena Panepisthmio Prospa8hse Na 3anadhmioyrghsei Ton Hxo Epeita Apo Peri Hagia Sophia Beautiful Mosques Tourist Places


H Istoria Ths Agia Sofias Hagia Sophia Landmark Europe Blue Mosque Istanbul


H Agia Sofia Prin Apo 170 Xronia Kwnstantinoypolh Turkish Architecture Ottoman Empire Istanbul


Agia Sofia Kwnstantinoypolh Istanbul Turkey Agia Sofia Istanbul Taj Mahal World


Hagia Sophia Agia Sofia Kwnstantinoypolh Hagia Sophia Agia Sofia Kwnstantinoypolh Hagia Sophia Painting Biro


Pin By Elenh Loyka On Agia Sofia Kwnstantinoypolh Beautiful Architecture Hagia Sophia Taj Mahal

Source : pinterest.com

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel